Börtönlátogatáson a Jogtörténeti TDK

2014. április 2-án a Jogtörténeti Tanszék által szervezett TDK került megrendezésre, melynek helyszíne a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet volt. A résztvevőknek a TDK során lehetőségük nyílt a büntetés-végrehajtás kereteinek megismerésére, s ezáltala börtönviszonyokba történő mélyrehatóbb betekintésre.

Mihály Attila bv. ezredes előadásából számos hasznos információt tudhattuk meg a jelenkori büntetés-végrehajtásról így az intézmények túlzsúfoltsága illetve, az azokon belüli élet nehézségei (kis élettér a cellákban, foglalkoztatottság problematikája) is kifejtésre kerültek. Lehetőség nyílt mind a szigorított, mind a hétköznapi cellákba történő belépésre, ennek köszönhetően pedig érzékelhetővé vált, milyen is lehet az élet a fogva tartás ideje alatt.

Az Ezredes Úr előadása során kitért olyan, jelenleg (is) nagy relevanciával bíró kérdésekre, minthogy a mai hazai büntetés-végrehajtásnak vajon van-e jövője, ill. képes-e ellátni mindazokat a célokat, melyeket a társadalom elvár tőle, s melyeket 200 évvel ezelőtt még teljesíteni tudott.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Jogtörténeti Tanszék Eseménynaptára

Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. március 20.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 23. 00:00 - 2018. március 24. 01:00
Szenátusi ülés 2018. március 26. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2018. március 28.
Munkaszüneti nap 2018. március 30.