VI. Latin műveltségi vetélkedő Sopronban

Tanszékünk 2016. április 28-án hatodik alkalommal rendezte meg a Latin műveltségi vetélkedőjét, immár hagyományosnak mondható módon ismét külső helyszínen, ezúttal a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont az eseménynek.

A hagyományokhoz híven ismét négyfős csapatokba szerveződve mérettették meg magukat a hallgatók. Külön öröm számunkra, hogy az egyik csapatot a helyszínt biztosító gimnázium tanulói alkották. Így összesen 5 csapat küzdött meg a verseny értékes jutalmaiért (könyvutalvány, értékes könyvek és egyetemi ajándéktárgyak).

A verseny során a csapatoknak számot kellett adniuk antik műveltségükből, latin nyelvi ismereteikből és mindezt Szemánné Deme Andrea és Busa Réka tanárnők által összeállított játékos feladatok révén.

A magas színvonalú vetélkedőn részvevő csapatok teljesítményét szakmai zsűri bírálta el, amelyben a fentebb említett szervezőkön túl a helyi gimnázium oktatója Jakabné Csizmazia Eszter is részt vett. Döntésük nyomán a következő eredmény született:

1. helyezett "Boni et diligentes patres familiarum” elnevezésű csapat (tagjai: Bálint Bertalan, Frank Máté, Ősze Áron, Horváth Péter)

2. helyezett a T+T vagyis Gimnázium csapata

3. helyezett a „Advocati Diaboli” csapata (tagjai: Ferdics Andrea, Hegedüs Erik, Horváth Rebeka, Radics Katalin Adél).

A nyerteseknek gratulálunk az eredményhez!

Emellett pedig ezúton is meg kívánjuk köszönni a Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatóhelyettesének a helyszín biztosítását, valamint Jakabné Csizmazia Erzsébetnek a verseny lebonyolításában való közreműködést.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Jogtörténeti Tanszék Eseménynaptára

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.