YOU MÁJT WIN hetedik alkalommal

Tanszékünk szervezésében 2016. november 30-án hetedik alkalommal került megrendezésre a You Májt Win jogtörténeti tanulmányi verseny. A megmérettetésen 30 elsős jogászhallgató vett részt.

A hallgatóknak több területen kellett a félév során megszerzett tudásukat bizonyítani. A hallgatóknak először egy feleletválasztós tesztet kellett megoldaniuk, mely egyben előszűrőként is szolgált, az elért eredmények alapján az első 14 hallgató jutott be a verseny második fordulójába, melyben a feladatok között szerepelt forrás- és arcképfelismerés, valamint ezeken túl a Magyar Alkotmánytörténet tárgy tételsorából - a szervezők által – kiválasztott témákból kellett rövid prezentációt tartaniuk a hallgatóknak.

 A verseny során értékes tárgynyereményekért, így többek között könyvutalványért, kari kiadványokért, továbbá megfelelően magas szintű felkészültség esetén félév végi megajánlott érdemjegyért harcoltak a versenyzők.

 A Tanszék oktatóiból álló zsűri döntése alapján a következő eredmény született:

1. Szalay András

2. Kiss Patrícia

3. Kleininger Bálint

4. Gábriel Zoltán

5. Szabó Lívia

6. Ágh András

7. Fábián Anna

8. Somogyi Csilla

 Az első öt helyezettnek jeles, míg 6-tól 8-dik helyig jó érdemjegy lett a jutalma a hallgatók magas színvonalú felkészültségének.

 A verseny második fordulójába jutottak a díjazottakon túl: Tóth Levente, Schultz Levente, Király Ramón, Kalmár Bence, Papp Benedek András, Csáki János

 Minden résztvevőnek gratulálunk az eredményes felkészüléshez!

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Jogtörténeti Tanszék Eseménynaptára

Munkaszüneti nap 2018. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2018. augusztus 24. 06:00 - 2018. szeptember 1. 23:00
Tantárgyválasztás a 2017/2018. tanév I. félévére 2018. augusztus 27. - 2018. szeptember 1.
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 26.