Demonstrátorainkat is díjazták az Inter arma silent leges pályázaton

Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság ez év áprilisában, országos tudományos pályázati felhívást tett közzé Inter alma silent leges címmel. 

A pályázóknak az első világháború állam és jogtudományi, különösen katonai jogi, humanitárius jogi és hadijogi vonatkozásaival kapcsolatos témát kellett tudományos igényű pályaművel feltárni. A tanulmányokat szakmai zsűri bírálta el. A díjakat Dr. Székely György nyugállományú dandártábornok, Dr. Kovács Tamás nyugállományú altábornagy, nyugalmazott legfőbb ügyész, valamint Dr. Dankó István a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára adták át. A különdíjakat Dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a Zrínyi kiadó vezetője és Dr. Kádár Pál dandártábornok, a Társaság elnökségi tagjai nyújtották át.

A zsűri értékelése alapján Karunk két hallgatójának, a Jogtörténeti Tanszék demonstrátorainak pályamunkáit is jutalmazták.

Kelemen Roland a pályázat harmadik helyét nyerte el (a pályamű címe: Sajtószabadság vagy hadiérdek? – Az első világháború dilemmája)míg Szentgyörgyvári Tamás különdíjban részesült (a pályamű címe: Az útlevélügy és a határőrizet a jogi szabályozás tükrében, különös tekintettel a Nagy Háború időszakára).

A tárgyjutalmak mellett mindkét hallgató pályamunkája megjelenik a Katonai Jogi és Hadijogi Szemle következő számában, valamint demonstrátoraink elnyerték a Dr. Dankó Istvánáltal felajánlott különdíjat, amely értelmében gyakornoki lehetőséghez jutottak a minisztériumnál.

A díjátadóról a Honvédelmi Minisztérium hírportálja, a honvedelem.hu is beszámolt.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Jogtörténeti Tanszék Eseménynaptára

Bejelentkezés a 2018/19. tanév II. félévére 2019. január 24. 06:00 - 2019. február 2. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2019. január 26. 00:00 - 01:00
Szenátusi ülés 2019. január 28. 14:00 - 16:00
Méltányossági vizsgák 2019. január 30. 00:00 - 2019. február 2. 23:00