Jubileumi You Májt Win tanulmányi vetélkedő

Tanszékünk szervezésében 2018. április 19-én jubileumi tizedik alkalommal került megrendezésre a You Májt Win jogtörténeti tanulmányi verseny. A megmérettetésen 28 elsőéves jogászhallgató vett részt.

A hallgatóknak több területen kellett a félév során megszerzett tudásukat bizonyítani. A jurátusok először egy feleletválasztós tesztet kellett megoldaniuk, mely egyben előszűrőként is szolgált, az elért eredmények alapján az első 18 hallgató jutott be a verseny második fordulójába, melyben rímes formába öntött magán- és büntetőjogi jogintézményeket kellett felismerni. A verseny harmadik etapjába már csak 10 versenyző került, ahol forrásfelismerés, valamint a Magyar Jogtörténet tárgy tételsorából – a szervezők által – kiválasztott témákból kellett rövid prezentációt tartaniuk a hallgatóknak.

 A verseny során értékes tárgynyereményekért, így többek között könyvutalványért, kari kiadványokért, továbbá megfelelően magas szintű felkészültség esetén félév végi megajánlott érdemjegyért harcoltak a versenyzők.

 A Tanszék oktatóiból álló zsűri döntése alapján a következő eredmény született:

1. Mihály Laura Dominika

2. Senviczki Ákos

3. Ziegler Mátyás

4. Szabó Tamás

5. Tamás Orsolya

6. Szabó Dávid

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Jogtörténeti Tanszék Eseménynaptára

Záróvizsga jelentkezési időszak 2019. november 28. - 2019. december 12.
Elektronikus ZH nap 2019. december 12. 08:00 - 15:00
Vizsgaidőszak kezdete 2019. december 16.
Szenátusi Ülés 2019. december 16. 14:00 - 16:00