Levéltár és börtönlátogatáson a Jogtörténeti TDK

Tanszékünk 2015. november 12-én látogatást szervezett Győr Megyei Jogú Város Levéltárába és az ahhoz tartozó pincebörtönbe.

A programon Bana József, a városi levéltár igazgatója számos érdekes információt osztott meg az érdeklődőkkel a börtön és a levéltár történetéről.

 A látogatás a levéltárban kezdődött, ahol az Igazgató Úr beszélt a győri büntetés végrehajtás előzményeiről, annak kezdetleges formáiról, ezen belül főként a győri várbörtön megépítéséről és funkciójáról.

Ezt követően a résztvevők megtekinthették a levéltár alatt található pincebörtönt. Igazgató Úr itt is számos érdekes tényt mesélt a jelenlévőknek, még inkább felkeltve ezzel az érdeklődést. Beszélt a börtönben elhelyezett rabok életéről, mindennapjairól, étkezési és tisztálkodási lehetőségeiről.

A körbevezetés alatt a résztvevők számos kérdést tettek fel Bana József igazgató úrnak, ezzel is bizonyítva, hogy a körbevezetés felkeltette az érdeklődésüket.

A látogatás során a jelenlévők átfogó képet kaphattak a győri büntetés végrehajtás egy szeletéről, mely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy történelmi ismereteik gyarapodjanak.

Ezúton is köszönjük az Igazgató Úrnak a rendkívül izgalmas körbevezetést!

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Jogtörténeti Tanszék Eseménynaptára

Záróvizsga jelentkezési időszak 2019. november 28. - 2019. december 12.
Elektronikus ZH nap 2019. december 12. 08:00 - 15:00
Vizsgaidőszak kezdete 2019. december 16.
Szenátusi Ülés 2019. december 16. 14:00 - 16:00